miercuri, 19 octombrie 2016

Lasati copiii sa faca sport...

Fie ca se cheama sah, volei, baschet, fotbal sau mai stiu eu cum, sportul este esential in dezvoltarea fizica si psihica a copilului.
Activitatile desfasurate in afara orelor de scoala trebuie sa insemne mai mult decat calculator, tableta si telefon, chiar mai mult decat o ora in parc pe saptamana.
Stiu ca nu aveti timp. Si mai stiu ca va iubiti copiii. De aceea va recomand sa ii duceti la un sport. Cluburile sportive scolare au o paleta variata de optiuni GRATIS.
Sportul nu se face o luna sau un an. Copilul trebuie sa mearga la sport chiar daca da tezele unice, chiar daca e bacul sau mai stiu eu ce examen, teza sau lucrare. In fond una dintre minuantele proprietati ale sportului este faptul ca viitorul adult invata sa-si organizeze timpul si invata mai bine si mai repede decat cel care nu face sport. Mintea este mai deschisa, mai receptiva si mai aerisita decat daca se imbacseste de jocuri pe calculator.
Eu am facut volei. 9 ani. Va spun din experienta anilor petrecuti in sala ca cei mai buni sportivi sunt premianti. Profesoara mea de volei a facut cu noi pregatire la matematica pentru capacitate!
Conteaza ca notele sa fie bune pentru moralul copilului dar si mai ales pentru ca parintii sunt setati sa spuna :"nu invata! Nu il/o mai las la sport!"
Ceea ce e total gresit! Parinti dragi, voi munciti la fel de bine si sustrinut in fiecare zi? Va spun sigur ca nu!
Copilul nu decade la invatatura ca s-a dus la sala sau la antrenament. Decade ca are o perioada proasta. Ca n-are chef. Ca nu ii place....
Sunt multi copii care ar fi facut performanta daca parintii nu i-ar fi tinut acasa sa se imbacseasca....
Trimiteti copiii la sala de la 8-9 ani! Copilul de azi va va plati pensia maine...ai vrea sa fie un adult complet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu